Arabanızın yakıt pompası, bir besleme yakıt hortumu aracılığıyla deponuzdan motora yakıt gönderir ve fazla yakıt, bir dönüş yakıt hortumunda depoya geri akar. Bu yakıt hortumları, arabanızın alt takımı boyunca depodan motor bölmesine kadar uzanır.
Enjektör Geri Dönüş Arızası Genelde soğuk havalarda yada ilk çalıştırmada dizel araçlar geç çalışma yapabiliyor. Bunun enjektör tarafındaki sebebi geri dönüşten yakıtı geri kaçırmasıdır. Yani enjektöre gelen yakıtı tamamen yanma odasına göndermeden geri dönüşten yakıtı tekrar geri göndermesidir.
Otomobillerin yakıt sisteminde oluşan sorun sonucunda aracın yakıtı geri kaçmaktadır. Bunun sebebi de genelde motor bölümünde bulunan yakıt hortumlarıdır. Mazot geri kaçtığında araç zor çalışacaktır. Motor bölümü açıldığında manuel olarak yakıt pompalamak için el pompası vardır.
* Mazot pompasının kaplini kırık veya bozulmuş olabilir. * Mazot pompasının yakıt verme ayarı kısılmış olabilir. * Mazot pompasının içindeki filtre tıkanmış olabilir. * Yakıt hortumunu değiştir.
Regülatör depoyla enjektörler arasındaki benzini belirli bir basınçta tutmaya yarayan bir parça. Bozulduğunda aradaki hortumda basınç düştüğü için özellikle motor soğukken enjektöre benzin gelene kadar araç çalışmada zorlanır.
Mazot pompası depoda bulunan yakıtı motora iletme görevi bulunan bir iç aksamdır. Dizel motorlarda kullanılan mazot benzine göre daha kalın ve yakılması daha zor olan bir yakıttır. Bu sebeple mazot pompası dayanıklı olmak zorunda ve motordan alınan ısının mazotu yüksek basınçta ısıtarak yakması gerekmektedir.
Eğer ki bozulmuş enjektör tamir edilmez veya değiştirilmez ise motora büyük zararlar verebilir. Ki bu noktada araç bakım uzmanları tamirden ziyade arızalı olan enjektörün yenisinin alınmasını talep edecektir ileride benzer sorunların yaşanmaması adına.
Dizel enjektör tamir fiyatı, 2.000 TL'den başlıyor ve 10.000 TL'ye kadar uzanabiliyor.